Ford Mustang Ecoboost Forum banner

Rura 3” „Y” do podwójnego 2,25” Do usunięcia rezonatora dla standardowego wydechu??

1.1K views 7 replies 3 participants last post by  markcatcash  
#1 ·
Czy to istnieje? Chciałbym usunąć ograniczający przepływ łącznik 2,25" z rury spustowej do rezonatora, ominąć rezonator, a następnie doprowadzić do tego, aby podwójne końce rury "Y" miały 2,25", aby użyć istniejącego fabrycznego wydechu. Czy to istnieje? Szukam od wielu dni. Wygląda na to, że wszystko ma 2,25" od przodu do tyłu.

#2 ·
Summit Racing ma to, czego chcesz; to jest dokładnie konfiguracja, którą obecnie uruchamiam. Mam 3" do rozdzielacza, który adaptuje się do dwóch 2 1/4" z użyciem standardowych tłumików w fabrycznej lokalizacji. Nigdy nie musiałem usuwać rezonatora; jednak możesz kupić i zainstalować wszystko, czego potrzebujesz w domu w garażu. Jedyne, czego nie lubię, to fabryczne końcówki wydechu; może zmienię tłumiki (prawdopodobnie Hush Thrush), żeby po prostu mieć lepiej wyglądające końcówki.

#3 ·
Summit Racing ma to, czego chcesz; to jest dokładnie konfiguracja, którą obecnie uruchamiam. Mam 3" do rozdzielacza, który adaptuje się do dwóch 2 1/4" z użyciem standardowych tłumików w fabrycznej lokalizacji. Nigdy nie musiałem usuwać rezonatora; jednak możesz kupić i zainstalować wszystko, czego potrzebujesz w domu w garażu. Jedyne, co mi się nie podoba, to fabryczne końcówki wydechu; może zmienię tłumiki (prawdopodobnie Hush Thrush), żeby mieć lepiej wyglądające końcówki.

#5 · (Edited)
Tak, nie musisz wydawać aż tyle pieniędzy; tutaj przydaje się mój dyplom inżyniera. Znalazłem rozdzielacz ze stali nierdzewnej 409 na Amazon za 26 $. Będziesz musiał zmienić rurę spustową na 3" wokół 90-stopniowego zagięcia (CVFab ma tę część za około 50 $) i zainstalować kawałek 3" nierdzewnego wydechu od końca adaptera rury spustowej do obszaru, w którym zostanie zainstalowany rozdzielacz. W tej sekcji znajduje się rezonator w starszych modelach. Rozdzielacz zostanie umieszczony w miejscu, aby przechwycić istniejące rury. Możesz go zacisnąć na miejscu, aż będziesz mógł go trwale zespawać.